Μεταγγίζουμε τις βασικές αρχές και αξίες της ναυτοσύνης’’

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ιδρύθηκε το 1937 και αρχικά ήταν εγκατεστημένος στην περιοχή Ξυροτάγαρου του Π. Φαλήρου, όπου διέθετε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και ασφαλισμένο λιμάνι. Τότε ήταν ενεργός τόσο στην ιστιοπλοΐα όσο και στη κωπηλασία.

Το 1973, εν όψη της τουριστικής αξιοποίησης την περιοχής εκδιώχθηκε.

Ύστερα από αυτό, εγκαταστάθηκε προσωρινά στην περιοχή “Μπάτη” χωρίς χρηστικές εγκαταστάσεις επί 2 περίπου χρόνια.

Τέλος, το 1975 εγκαταστάθηκε οριστικά στο χώρο που στεγάζεται τώρα, στη Μαρίνα Φλοίσβου και στον οποίο με την βοήθεια της Γ.Γ. Αθλητισμού έκτισε εγκαταστάσεις και διευθέτησε κατάλληλα τον υπαίθριο χώρο για την εναπόθεση των αθλητικών σκαφών. Με την αξιοποίηση της συγκεκριμένης Μαρίνας ο όμιλος ξαναγνώρισε μεγάλη άνθιση με αποτέλεσμα να γίνει πόλος έλξης για τη νεολαία.

Σήμερα, μετά από 80 χρόνια πετυχημένης πορείας, ο ΝΟΠΦ πιστεύει ότι δικαιούται να διεκδικεί μια μόνιμη στέγη, άξια της δράσης και του ονόματός του. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη εξασφαλίσει την άδεια για την κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων 300τμ που έχουν ήδη σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Ομίλου, σήμερα αλλά και στο φιλόδοξο μέλλον του.

 

ΣΚΟΠΟΣ - ΟΡΑΜΑ

Κύριος σκοπός του Ομίλου ήταν και εξακολουθεί να είναι η μετάγγιση των βασικών αρχών και αξιών της ναυτοσύνης σε όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα. Επιπλέον η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες και τέλος η ανάπτυξη εθνικού θαλασσίου πνεύματος, η προαγωγή της πίστης στη θάλασσα ως στοιχείου ζωής και προόδου, η συμβολή στη διάδοση της αθλητικής και ψυχαγωγικής ναυσιπλοΐας και η συμμετοχή σε κάθε εκδήλωση αγάπης προς τη θάλασσα.

Όραμα μας παραμένει η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας καθώς και η προαγωγή του ονόματος του Ομίλου καθιστώντας το τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο ως έναν από τους καλύτερους αθλητικούς ομίλους Ιστιοπλοΐας. Επιπλέον η εκπροσώπηση μας στην επόμενη Ολυμπιάδα από αθλητή, σπλάχνο, του ομίλου μας. Μέρος του οράματος μας καθώς και βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεί η δημιουργία ενός κτηρίου-τοπόσημο που θα προβάλει την εικόνα του Ελληνικού ναυταθλητισμού σε όλον τον κόσμο και θα στεγάσει την μεγάλη οικογένεια του ΝΟΠΦ.

 

ΑΘΛΗΤΕΣ - ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Το αθλητικό δυναμικό του ομίλου μεγαλώνει συνεχώς τόσο στο Τρίγωνο όσο και στην Ανοικτή Θάλασσα και προσπαθεί να φέρει τον κόσμο του Παλαιού Φαλήρου (και όχι μόνο) κοντά στην Ιστιοπλοΐα.

Από τις ακαδημίες του και από τις διάφορες Ολυμπιακές και μη κατηγορίες ξεπήδησαν Ιστιοπλοϊκά ινδάλματα που στέφτηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Η δυναμική του Ομίλου αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στους 60 αθλητές που ασχολούνται με κατηγορίες πρωταθλητισμού, ενώ εξίσου δυνατό είναι και το τμήμα των Ακαδημιών του Ομίλου, το οποίο δραστηριοποιείται όλο το χρόνο με πάνω από 50 λιλιπούτιους Ιστιοπλόους.

Την φετινή χρονιά ο όμιλος γνώρισε μεγάλη προβολή λόγω των Πανελλήνιων επιτυχιών του στις κατηγορίες ανάπτυξης του optimist και του 420, καθώς και στην Ολυμπιακή κατηγορία του Laser με τον αντίστοιχο Πρωταθλητή, ο οποίος έμεινε για πολύ λίγο εκτός πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ο όμιλος φυσικά δραστηριοποιείτε και στην κατηγορία της ανοιχτής θάλασσας με την σχολή του ΝΟΠΦ, στην οποία επικεφαλής είναι ο Ολυμπιονίκης Κ. Μάνθος.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η δράση του ΝΟΠΦ εκτείνεται σε πολλούς, διαφορετικούς τομείς :

Σχολές Ιστιοπλοΐας

Από τις Σχολές Ιστιοπλοΐας του ΝΟΠΦ στα 80 χρόνια της πορείας του έχουν αποφοιτήσει συνολικά πάνω από 50.000 παιδιά και από την Σχολή Ανοικτής Θαλάσσης, από το 1979 που λειτουργεί, γύρω στους 10.000 ενήλικες.

Αθλητικό Τμήμα

Οι αθλητές του ομίλου έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ανάμεσά τους, Πανελληνιονίκες, Ευρωπαϊκοί και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.

Happy Sailing

Διάθεση σκαφών Ολυμπιακών κλάσεων για μέλη που θέλουν να απολαύσουν το αγαπημένο άθλημα και να περάσουν μερικές ώρες στην θάλασσα.

Summer Camp

Απασχόληση των μικρών φίλων τους καλοκαιρινούς μήνες με στόχο να εξοικειωθούν με το θαλασσινό στοιχείο και να μυηθούν την ναυτοσύνη.

Διοργάνωση αθλητικών Ιστιοπλοϊκών αγώνων

Έχει αναλάβει και διεξάγει με επιτυχία Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες καθώς και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Φιλοξενία αθλητικών σκαφών

Τα μέλη του ΝΟΠΦ έχουν το δικαίωμα να ελλιμενίζουν τα αθλητικά σκάφη τους στο χώρο του Ομίλου.

 

ΧΟΡΗΓΙΕΣ 

Στα πλαίσια του αγώνα έχει καταρτιστεί ένα αναλυτικό πρόγραμμα Χορηγιών το οποίο χωρίζεται σε τρείς βασικές κατηγορίες.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Παχόγλου Τάνια στο 6940687057 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς και με τη γραμματεία τον ΝΟΠΦ στο τηλέφωνο 2109814835, fax 2109825657 και e-mail: info@nopf.gr